На Харківщині Костін і представниця Міжнародного кримінального суду відвідали місця атак

На Харківщині Костін і представниця Міжнародного кримінального суду відвідали місця атак

Фото, відео
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін і керівниця розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від Міжнародного кримінального суду Бренда Голліс побували у Харківській області в місцях російських атак на цивільну інфраструктуру.

Як передає Укрінформ, про це Костін повідомив у Фейсбуці.

Костін зазначив, що лише з 23 грудня Збройні сили Російської Федерації здійснили 29 ракетних обстрілів Харкова та чотири атаки дронами Shahed. Загинули п'ятеро людей, 99 поранені, у тому числі 8 неповнолітніх.

Загалом в Харківській області розслідується понад 21 тисяча воєнних злочинів, з яких майже 15 тисяч пов’язані з нападами на цивільні об’єкти, здебільшого житлові будинки.

«Ми тісно співпрацюємо з МКС щодо розслідування вбивств цивільного населення, катувань, позбавлення волі, сексуального насильства та обстрілів критичної цивільної інфраструктури», - заявив Костін.

Також делегація відвідала селище Гроза.

«Три місяці тому назва цього невеликого населеного пункту стала ще одним синонімом жорстокості та безпринципності ворога - поряд з Бучею, Ірпенем, Ізюмом та іншими містами й селищами, де російські війська вбивали та катували мирних українців», - зауважив Костін.

5 жовтня 2023 року внаслідок удару ракетою «Іскандер» по кафе у цьому селі загинули 59 людей, практично чверть усіх жителів Грози. Сьогодні, за словами генпрокурора, тут відновлюється життя, попри усі спроби агресора його зруйнувати.

Костін і представниця Міжнародного кримінального суду відвідали місця атак на Харківщині / Фото: Офіс генпрокурора

«Слідство вже встановило нелюдів, які навели ворога на ціль. Працюємо над ідентифікацією виконавців та російських офіцерів, які віддали цей злочинний наказ. Ми не зупиняємося на шляху до відновлення справедливості. Вдячний усім, хто підтримує нас у цьому», - наголосив Костін.

Читайте також: Українці задонатили понад ₴1 млн для дітей, які осиротіли через ракетний удар по селу Гроза

Як повідомляв Укрінформ, Костін і посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс обговорили посилення двосторонньої співпраці у сфері міжнародної правової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-