Зеленський розповів про наслідки атаки РФ

Зеленський розповів про наслідки атаки РФ

Фото
Укрінформ
Роботи з ліквідації наслідків російської терористичної атаки тривають. Внаслідок злочинних дій РФ руйнувань зазнали 120 міст і сіл України, постраждали 159 людей, 39 загинули.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Досі тривають роботи з ліквідації наслідків учорашньої російської атаки. Постраждало майже 120 міст і сіл – сотні цивільних обʼєктів. Я дякую всім нашим рятувальникам ДСНС України, працівникам і працівницям комунальних підприємств, поліцейським, усім, хто зараз на місцях допомагає, підтримує людей, розбирає завали й відновлює нормальне життя», - зазначив глава держави.

За його словами, загалом через удар терористів постраждали 159 людей. На даний час відомо про 39 загиблих.

Президент висловив співчуття рідним і близьким загиблих, усім пораненим і травмованим.

Окремо Зеленський подякував лідерам світу, політикам і громадським діячам, які засудили терористичну атаку РФ, а також журналістам різних країн, які підтримують українців, «розповідають правду про російське зло та про наш захист».

«Зброя в руках українців – це завжди захист життя, і кожен прояв російського терору знов і знов доводить – не можна зволікати з допомогою тим, хто протистоїть терору. Ми всі разом маємо перемогти терор», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Жертви і руйнування: наслідки наймасованішої атаки з повітря

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 29 грудня завдали по Україні масованого повітряного удару. З ночі загарбники атакували дронами-камікадзе та ракетами різних типів. Загалом цього разу ворог використав близько 158 засобів повітряного нападу. Протиповітряна оборона України знищила 27 ворожих безпілотників і 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Читайте також: Унаслідок масованого удару 29 грудня в Україні поранені шестеро дітей

Ця ворожа атака стала найбільшою за кількістю жертв серед цивільного населення Києва. У столиці 1 січня буде оголошене Днем жалоби. Станом на 13.00 30 грудня 16 тіл загиблих дістали з-під завалів складського приміщення у Шевченківському районі. Рятувальники продовжують працювати. Розбір завалів триватиме до завтра.

Фото: Телеграм V_Zelenskiy_official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-