В окупованому Маріуполі квартири в іпотеку продають за цінами вищими, ніж у Росії

В окупованому Маріуполі квартири в іпотеку продають за цінами вищими, ніж у Росії

Укрінформ
В тимчасово окупованому загарбниками Маріуполі квартири в іпотеку продають за цінами вищими, ніж у Росії.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя.

«В окупованому Маріуполі з'явилися точки продажу іпотеки. Маріупольці кажуть, що ціни вищі, ніж в Росії. Містяни повідомляють, що однокімнатна квартира в центрі міста коштує 5,6 млн рублів (5 600 000 руб. - 2 267 066,98 грн). Люди наводять приклад, що в російському Краснодарі двокімнатна квартира коштує від 3 млн рублів», - йдеться у повідомленні..

За словами однієї із мешканок Маріуполя, за двокімнатну квартиру, розташовану біля ринку «Едельвейс», в неї запросили більше 6 млн руб., тож вона має протягом 30 років щомісяця сплачувати 22 тис. руб.

«Цікаво, як мені в 40 років взяти іпотеку, виплачувати її до 70 років... А жити коли? Плюс комунальні послуги», - обурюється жінка.

У міській раді зазначили, що окупанти не будують нове житло для маріупольців, чиї будинки вони зруйнували. Натомість перейшли до будівництва іпотечного житла, яке зможуть придбати лише приїжджі росіяни, а маріупольців залишили на вулиці.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджено та зруйновано житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Читайте також: В окупованому Маріуполі містяни стоять у черзі за тарілкою каші

Загарбники також зносять пошкоджені будівлі, щоб приховати сліди своїх злочинів. Відомо, що у Маріуполі тільки в приватному секторі зруйновано три тисячі будинків. У приморське місто приїхало багато мігрантів з Росії начебто на його «відбудову».

Водночас російські окупанти перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Фото: Міськрада Маріуполя, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-