В окупованому Маріуполі містяни стоять у черзі за тарілкою каші

В окупованому Маріуполі містяни стоять у черзі за тарілкою каші

Відео
Укрінформ
В тимчасово окупованому російською армією Маріуполі містяни, як і рік назад, стоять у черзі за тарілкою гарячої каші та хлібом від волонтерів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відповідне відео з міста.

«Щотижня від 500 до 750 мешканців Лівобережного району вишиковуються в чергу за тарілкою гарячої каші та булкою хліба від волонтерів…Рік назад було те саме. Та сама кількість, майже те саме місце і ті самі волонтери. За рік окупації в головному - без змін. Люди як і рік назад не можуть вижити в Маріуполі без додаткової їжі», - написав Андрющенко.

Він додав, що це «геноцид, як він є» і уточнив, що опубліковане відео з Маріуполя свіже, зроблене вже восени цього року.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Читайте також: В окупованих селах навколо Маріуполя загарбники проводять «зачистки» населення - Андрющенко

Загарбники знищують у місті пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Медична система загарбаного росіянами Маріуполя практично не працює, бракує лікарів у медичних закладах, немає необхідного обладнання.

Багато будинків у місті залишаються без тепла, без електрики та водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-