У Львові демонтували два радянські барельєфи

У Львові демонтували два радянські барельєфи

Фото
Укрінформ
У Львові з будівель міста демонтували встановлені у радянський період два об’єкти. Їх перенесли до музею «Територія терору».

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 16 листопада, з будівель міста демонтували встановлені у радянський період два об’єкти. Йдеться про інформаційну таблицю на вул. Каліча Гора, 6 та пам’ятний знак, встановлений на фасаді будинку на просп. Т. Шевченка, №36. Їх перенесли до Музею тоталітарних режимів «Територія терору». Напередодні таке рішення погодив виконавчий комітет міськради», - йдеться у повідомленні.

У Львові демонтували два об’єкти радянського періоду / Фото: ЛМР

Зазначається, що барельєф на проспекті Шевченка був встановлений на честь учасників революційного виступу львівського пролетаріату в квітні 1936 року на місці, де під час демонстрації був смертельно поранений один із учасників Владислав Козак.

За інформацією Галицької районної адміністрації, фасад будинку, де був розміщений барельєф, приведуть до належного стану.

“Частину фасаду, де був барельєф, підштукатуримо та пофарбуємо”, - зазначила керівниця райадміністрації Галина Гладяк.

Читайте також: На вокзалі Одеси барельєфи радянських «вождів» закрили банером

Таблиця на фасаді будинку на вул. Каліча Гора інформувала про те, що з 1946 до 1992 року ця вулиця була названа на честь Владислава Козака.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно у Львові демонтували пам’ятник космонавтиці, що на вул. Виговського, який відомий серед мешканців, як монумент Валентини Терешкової – радянської космонавтки, а зараз - депутатки Держдуми РФ. Скульптурну композицію перенесли до музею «Територія терору».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-