У Львові демонтують пам’ятник радянській космонавтці

У Львові демонтують пам’ятник радянській космонавтці

Відео
Укрінформ
У Львові демонтують пам’ятник космонавтиці, що на вул. Виговського, який відомий серед мешканців, як монумент Валентини Терешкової – радянської космонавтки, а зараз - депутатки Держдуми РФ.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на першого заступника голови Львівської міськради Андрія Москаленка, повідомляє Львівська міська рада.

«Памʼятник на вул. Виговського, більш знаний як памʼятник Терешковій, буде демонтовано. Завершуємо підготовку всіх необхідних для цього документів. Роботи щодо демонтажу плануємо провести найближчим часом», - зазначив Москаленко.

Читайте також: У Львові памятники радянської епохи перенесуть до музею «Територія терору»

Міськрада додає, що скульптура, яка складається із трьох променів-зірок та людини у скафандрі, була встановлена у сквері на вулиці Виговського у 80-х роках минулого століття. Тоді вулиця була названа іменем Валентини Терешкової – радянської космонавтки, а зараз - депутатки Державної думи РФ від партії «Єдина Росія», яка у 2014 році проголосувала за анексію Криму.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові на Личаківському військовому цвинтарі (вище місця поховань новітніх захисників України) триває процес дослідження та ексгумації поховань. Наприкінці жовтня на центральній алеї Марсового поля почали демонтувати плити радянських часів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-