На вокзалі Одеси барельєфи радянських «вождів» закрили банером

На вокзалі Одеси барельєфи радянських «вождів» закрили банером

Фото
Укрінформ
На будівлі вокзалу станції "Одеса-Головна" закрили банером барельєфи Леніна, Сталіна, серпи та молоти. Тепер замість них там будуть герби Одеси та України.

Попри декомунізацію, демонтувати радянську символіку поки не будуть через історичну цінність будівлі, невід’ємною частиною якої визнано усі декоративні елементи. Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт ІзбірКом.

"Одесити помітили активність працівників вокзалу щодо барельєфу із зображенням Сталіна та Леніна на фасаді будівлі одеського залізничного вокзалу. Відеозапис маніпуляцій оприлюднили Телеграм-канали із припущенням, що з будівлі вирішили все ж прибрати цей барельєф. Проте пізніше журналісти з'ясували, що зображення не демонтують повністю, а лише прикриють банером. Працівники вокзалу пояснили, що демонтажу цього барельєфу не відбудеться", - йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів організації "Декомунізація Україна", філія "Вокзальна компанія" акціонерного товариства "Укрзалізниця" відмовилася прибирати радянську символіку з будівлі вокзалу станції "Одеса-Головна".

Читайте також: Катерину ІІ не варто лишати в Одесі: Ткаченко сказав, хто вирішить долю пам'ятника

Зокрема у філії зазначили, що ще у жовтні 2015 року Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини Одеської області вирішила, що усі декоративні елементи, використані в архітектурному рішенні інтер'єру та екстер'єру будівлі вокзалу є втіленням авторського задуму та мають високу мистецьку, архітектурну та історичну цінність і не можуть розглядатись окремо від будівлі-пам'ятки.

Зазначимо, що у 2017 році ІзбірКом вже цікавився питанням декомунізації вокзалу та на свій запит отримав аналогічну відповідь.

Фото: Суспільне Одеса

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-