Військовому РФ, який катував жителів села на Миколаївщині, повідомили про підозру

Військовому РФ, який катував жителів села на Миколаївщині, повідомили про підозру

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру російському військовому, який жорстоко поводився із цивільним населенням під час тимчасового захоплення території Миколаївської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури встановлено та повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил Російської Федерації.

Йому інкримінують жорстоке поводження з цивільним населенням, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також: СБУ розслідує понад тисячу проваджень про катування російськими військовими цивільних

За даними слідства, з березня по листопад 2022 року під час тимчасового захоплення села Новопетрівка на Миколаївщині підозрюваний з іншими невстановленими військовослужбовцями РФ жорстоко поводилися з цивільним населенням.

За даними Служби безпеки України, зловмисником є Юсупов Джабраїл Насірович - російський сержант із 205-ї окремої мотострілецької козацької бригади Південного військового округу збройних сил РФ. На початку повномасштабного вторгнення Росії він штурмував населені пункти Миколаївщини, а потім проводив там так звані «зачистки».

«Під час каральних рейдів Юсупов разом із трьома російськими військовими з позивними «Алмаз», «Асхаб» та «Каха» викрадали мирних жителів із приватних осель або прямо посеред вулиці», - йдеться у повідомленні.

Потім вони відвозили потерпілих до російської катівні, облаштованої на території місцевого агропідприємства, де до людей застосовували численні тортури, щоб схилити їх до співпраці із загарбниками.

Читайте також: Заочно повідомили про підозру ще 25 колаборантам, які катували і забивали кийками херсонців

«Вже відомо про чотирьох чоловіків, які постраждали від дій військовослужбовців ЗС РФ», - ідеться у повідомленні.

Встановлено, що після звільнення Миколаївщини загарбник у складі свого підрозділу втік на тимчасово захоплену територію на півдні України. «Потім командування окупаційних угруповань РФ нагородило російського ката медаллю маршала Жукова «за бойові заслуги», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді повідомили про підозру російському військовослужбовцю, який катував жителів тимчасово захоплених територій Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-