На річницю звільнення Херсона масштабних заходів не буде через можливі обстріли - Гуменюк

На річницю звільнення Херсона масштабних заходів не буде через можливі обстріли - Гуменюк

Укрінформ
На річницю звільнення Херсона російські війська можуть посилити обстріли по місту, тому ніяких масштабних заходів чи святкувань не планується.

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“Ворог, з яким маємо справу, тяжіє до скрепів, до дат, до річниць подій. Розуміємо, що можуть вдатися до бомбардувань, ракетних ударів. Про це місцеві жителі попереджені. Всі усвідомлюють таку небезпеку. Ніяких масштабних заходів у зв'язку з цим не планується”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Біля Нової Каховки горить склад загарбників

За її даними, загалом ситуація на Херсонщині залишається складною, адже ворог не відмовився від тактики тиску як на глибокі тили, так і на прифронтові території. Протягом минулої доби тактична авіація дещо знизила свою активність, але понад 20 керованих авіабомб застосували росіяни по області. Війська РФ продовжують артилерійські обстріли, внаслідок яких загинули та були поранені місцеві жителі. Крім того, деякі деокуповані частини Херсонщини досі залишаються замінованими. На лівому березі противник посилив також мінування об'єктів критичної інфраструктури, відкритих територій, сільськогосподарських угідь і навіть вулиць у населених пунктах.

Посадовець також звернула увагу на те, що останнім часом росіяни намагаються активно розповсюджувати дезінформацію про начебто агресивні дії українських Сил оборони відносно цивільних об'єктів на лівому березі Херсонщини. Вона закликала звертати увагу на офіційну інформацію від Генштабу, а не на повідомлення незрозумілого походження.

Гуменюк наголосила, що противник дуже часто вдається до провокацій, коли відчуває наближення ЗСУ. Іноді здійснюють певні підриви, аби спонукати російське командування до виведення своїх сил якнайдалі від зони ураження нашими силами.

Читайте також: Путін, найімовірніше, замінив командувача угруповання військ «Дніпро», які діяли на Херсонщині - ISW

Як повідомлялося, 11 листопада 2022 року Херсон був звільнений від російських загарбників. Однак частина регіону і досі перебуває під постійними обстрілами ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-