Путін, найімовірніше, замінив командувача угруповання військ «Дніпро», які діяли на Херсонщині - ISW

Путін, найімовірніше, замінив командувача угруповання військ «Дніпро», які діяли на Херсонщині - ISW

Укрінформ
Кремль, ймовірно, відправив у відставку генерал-полковника Олега Макаревича, який займав посаду командувача російського "Дніпра", і замінив його генерал-полковником Михайлом Теплінським, командувачем повітряно-десантних військ (ПДВ).

Про це повідомляєІнститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

"Міністерство оборони Росії не оголосило і не підтвердило повідомлення про звільнення Макаревича і навряд чи зробить це, враховуючи тенденцію регулярно приховувати гучні кадрові зміни у військовому командуванні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, один із російських блогерів стверджує, що президент Росії Володимир Путін звільнив Макаревича під час свого нещодавнього візиту до штабу Південного військового округу (ПдВО) в Ростові-на-Дону 19 жовтня.. Блогер також стверджував, що Теплінського фактично понизили в посаді командувача, хоча незрозуміло, чи обіймав він цю посаду досі.

Інформація про звільнення Макаревича вказує на те, що Кремль або російське військове командування можуть бути скептично налаштовані щодо його здатності відбити нещодавні масштабні українські наземні операції на лівому березі Херсонської області. Пов'язаний з Кремлем військовий блогер стверджував, що невеликий український "плацдарм" у Кринках (селище на лівому березі Херсонщини), ймовірно, став причиною усунення Макаревича. Інші російські блогери стверджують, що недбалість Макаревича і крайня безініціативність командування уможливили неодноразові висадки українських десантів на східному березі Херсонської області. Один із блогерів стверджував, що українські "плацдарми" на східному березі Херсонської області створюють небезпечний прецедент і що російські війська під командуванням Макаревича були нездатні адекватно протидіяти і реагувати на дії українських військ.

Читайте також: На Херсонщині сили ППО знищили чотири російські безпілотники

В Інституті вважають, що опонентам Макаревича, можливо, вдалося переконати Путіна в неспроможності Макаревича командувати херсонським напрямком на тлі посилення українських наземних атак.

Один із військових блогерів, пов'язаний з "вагнерівцями", стверджував, що Макаревича зняли з посади після того, як анонімні співробітники розвідки РФ повідомили російському "вищому командуванню" про те, що Макаревич не надав точної інформації про ситуацію в зоні його відповідальності.

Крім того, як зазначають в Інституті, українським військам вдалося просунутися вперед під Бахмутом і в західній частині Запорізької області 29 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 29 жовтня, вказують на те, що українські сили просунулися вздовж залізничної лінії на південь від Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута).

Читайте також: Росіяни на Херсонщині намагаються повністю знищити узбережжя - Гуменюк

Російські війська продовжували наступальні операції під Авдіївкою, але не здійснили підтверджених просувань уперед. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська готуються атакувати Авдіївський коксохімічний завод безпосередньо на північ від Авдіївки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 жовтня, вказують на те, що російські війська просунулися на південь від Красногорівки (безпосередньо на захід від Донецька).

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 жовтня 2023 року ліквідували близько 299 тисяч 940 російських загарбників, при цьому за минулу добу - ще 860 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-