Кабмін виділить додаткові гроші для водопостачання у Миколаєві - Шмигаль

Кабмін виділить додаткові гроші для водопостачання у Миколаєві - Шмигаль

Укрінформ
Уряд готує виділення додаткових коштів для налагодження стабільного водопостачання у Миколаїв.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

Так, Шмигаль зазначив, що під час наради з віцепрем’єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим, міністром екології Русланом Стрільцем, головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, представниками Держагентства відновлення обговорили відновлення стабільного водопостачання Миколаєва.

Прем’єр нагадав, що внаслідок російських обстрілів навесні 2022 року був пошкоджений водогін, який доставляв питну воду в Миколаїв.

«Подальші обстріли та руйнування Каховської ГЕС ускладнили ситуацію. Для вирішення цієї проблеми уряд загалом уже виділив понад 1 млрд грн. Під час наради заслухали запропоновані варіанти щодо налагодження стабільного водопостачання в місто, зокрема стосовно розчищення русла річки Інгулець. Це пріоритетне завдання. Готуємо виділення на це додаткових коштів», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Миколаївщина: вода в Інгульці повертається до рівня, який фіксувався до підриву Каховської ГЕС

Також він зазначив, що на нараді ознайомилися із пропозиціями щодо будівництва технічного водогону, реконструкції водосховища.

«Дав завдання вивчити таку можливість. За підсумками наради Державному агентству відновлення, Миколаївській ОВА та іншим дотичним органам дані відповідні доручення», - додав очільник уряду.

Як повідомлялося, у вересні 2023 року Кабінет міністрів виділив з резервного фонду держбюджету додатково майже 135,5 млн грн на забезпечення питною водою Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей, де системи водопостачання постраждали внаслідок підриву Росією Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-