На Сумщині ворог намагається використовувати ДРГ - Демченко

На Сумщині ворог намагається використовувати ДРГ - Демченко

Укрінформ
Росія на кордоні з Україною не припиняє обстріли, від яких особливо потерпають території Чернігівської, Сумської та Харківської областей, до того ж на Сумщині прикордонники фіксують намагання ворога використовувати ДРГ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«На відміну від кордону із Білоруссю ситуація на кордоні з Росією значно інша. Напружена, бо ворог не полишає обстрілів зі свої території України. Наприклад, за минулий місяць наші прикордонні наряди зафіксували близько 1800 обстрілів, які Росія здійснила по території України. Це по Чернігівщині, Сумщині, Харківщині. На додачу до цього по сумському напрямку ворог намагається використовувати ДРГ», - сказав Демченко.

Читайте також: Ворог не зміг розгорнути ДРГ на початку війни, бо спрацювали жорсткі методи - Буданов

За його словами, українські воїни розуміють загрозу застосування ДРГ та максимально посилюють свою увагу, у фортифікаційному відношенні укріплюється прикордоння на максимальній близькості до кордону, але проводити інженерні роботи безпосередньо по лінії кордону неможливо через обстріли. Для викриття ДРГ застосовують БПлА, які моніторять ситуацію. Під час виявлення диверсантів образу відкривають вогонь, і вони відходять за лінію кордону.

За даними речника ДПСУ, за останній час ситуація на кордні зі Білорусії не змінилася та залишається контрольованою з боку ДПСУ. «Ми не відмічаємо того, що у Росії на теорії РБ є якість сили, здатні здійснити якісь дії стосовно України. Певний час тому Росія вивела свої підрозділи з Білорусі, які перебували на білоруських полігонах – проходили навчання або підготовку. У рамках нових ротацій РФ у РБ військових не завозить", - додав речник ДПСУ.

Як повідомлялося, нещодавно Державна прикордонна служба України показала момент знищення дронами-камікадзе автомобіля російських загарбників на Херсонському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-