Ворог не зміг розгорнути ДРГ на початку війни, бо спрацювали жорсткі методи - Буданов

Ворог не зміг розгорнути ДРГ на початку війни, бо спрацювали жорсткі методи - Буданов

Укрінформ
Загроза диверсійних груп в Україні на початку повномасштабної війни не була міфічною, але завдяки жорстким діям у перші години і дні після її початку вдалося запобігти масштабуванню діяльності ДРГ.

Про це "Українській правді" сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, передає Укрінформ.

"Краще сказати, чому їм це (розгортання діяльності ДРГ - ред.) не вдалося. Тому що були прийняті дуже жорсткі форми і методи роботи. Це жорсткі методи, я нічого тут казати не хочу. Але вони спрацювали. Вони завадили діяльності будь-яких реальних диверсійних груп. Так, інколи потрапляли непричетні до цього люди. Зрештою, певний час їх повертали до нормального життя. Але це зробило неможливим роботу всіх диверсійних елементів", - зазначив Буданов.

Він сказав, що українські захисники знали "загальні моменти" щодо цього питання.

Читайте також: На Київщині пройшли навчання з протидії ДРГ

"У Служби безпеки була певна інформація. У Національної поліції, МВС. Там дуже багато всього було. І та жорстка система, яка з'явилася в перші дні – в один момент – куча блокпостів, патрулі з'явилися, вигрібали будь-яку підозрілу людину... Мають на це право, не мають на це право – в той час це було виправдано і правильно", - вважає керівник ГУР.

Як повідомлялося, у Сумській області бійці територіальної оборони вночі 12 жовтня виявили та уразили російську диверсійну розвідувальну групу.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-