Російська армія за добу атакувала дев'ять областей України - зведення ОВА

Російська армія за добу атакувала дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби опинилися дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 4 листопада.

Вісім ворожих обстрілів за добу зазнала Чернігівська область. Для ударів по регіону загарбники застосували артилерію й міномети, спричинивши загалом 61 вибух. Під ворожим вогнем перебували Корюківський, Новгород-Сіверський і Чернігівський райони.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Уточнення даних триває.

У Сумській області вночі росіяни двічі обстріляли прикордонні території та населені пункти, застосувавши для цього артилерію й реактивні системи залпового вогню. Від ворожого вогню потерпали Великописарівська та Юнаківська громади. Зафіксовані 45 вибухів. За попередніми даними, минулося без наслідків.

Учора протягом дня російські війська вдарили по прикордонних територіях і населених пунктах Сумської області 24 рази, спричинивши 116 вибухів. Загарбники вели вогонь із мінометів, артилерії й РСЗВ. Крім того, застосували дрони-камікадзе (два вибухи).

Під ворожі обстріли минулого дня потрапили Краснопільська, Білопільська, Хотінська, Великописарівська, Путивльська, Зноб-Новгородська, Дружбівська, Глухівська, Середино-Будська й Есманська громади.

Унаслідок мінометних ударів РФ у Зноб-Новгородській громаді згорів житловий будинок, у Середино-Будській – пошкоджень зазнали два житлові будинки.

У Запорізькій області російські загарбники вдарили ракетою по Зарічному – поранення дістали дев'ятеро місцевих жителів. Усім постраждалим надана необхідна медична допомога.

Загалом минулої доби війська РФ завдали по Запорізькій області 126 ударів. Під ворожий вогонь потрапили 26 міст і сіл.

Із артилерії загарбники здійснили 102 обстріли – по території Оріхова, Новоандріївки, Новоданилівки, Малинівки, Преображенки, Левадного, Полтавки, Лугівського, Роботиного, Степового, П'ятихаток, Плавнів, Приморського й інших населених пунктів на лінії вогню.

22 дронові атаки росіяни здійснили по Гуляйполю, Новодарівці, Ольгівському, Червоному, Білогір'ю, Малій Токмачці, Левадному, Полтавці, Лугівському та Малих Щербаках. Із РСЗВ загарбники обстріляли Степногірськ.

Читайте також: Зеленський закликав українців зважати на повітряну тривогу - небезпека значна

Про руйнування житлових будинків й об'єктів інфраструктури за добу в регіоні надійшли 43 повідомлення.

У Дніпропетровській області вночі під вогнем російської артилерії вкотре опинився Нікопольський район. Понад 50 ворожих снарядів влучили по населених пунктах Червоногригорівської і Марганецької громад. Минулося без постраждалих, встановлення наслідків триває.

За минулий день у Нікопольському районі зафіксовані сім ворожих обстрілів. Загарбниками були випущені понад 30 артилерійських снарядів по Мирівській і Марганецькій громадах.

Найбільше минулого дня постраждав сам Нікополь. Унаслідок ворожого обстрілу в місті дістав поранення та був госпіталізований у стані середньої тяжкості 51-річний чоловік. Також ворожим вогнем понівечені вісім приватних будинків, шість господарських споруд, лінії електропередач і комунальне підприємство, пошкоджені 13 гаражів і шість автомобілів.

У Харківській області артилерійських і мінометних ударів російської армії зазнали Плетенівка і Вовчанськ Чугуївського району, а також Бологівка Куп'янського району.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили близько 10 ворожих атак біля Синьківки й Іванівки.

Удари російської авіації зафіксовані в районах Новоселівки, Петропавлівки, Новоосинового та Піщаного. Із артилерії й мінометів загарбники обстріляли Кам’янку, Красне Перше, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку й Берестове.

Учора вдень російська армія атакувала місто Вовчанськ Чугуївського району – відбулося влучання у фундамент раніше зруйнованого житлового будинку, пошкоджень зазнала будівля на території заводу.

Також учора ворог завдав ракетного удару ракетою Х-38 по місту Куп'янськ, пошкодивши там об’єкт інфраструктури.

Читайте також: У ЗСУ назвали мету наступу російських військ на Купянськ

Увечері війська РФ вдарили по Благодатівці Куп'янського району. Інформація про руйнування та постраждалих не надходила. Уточнення даних триває.

У Луганській області росіяни відновили наступальні дії на Стельмахівку Сватівського району, однак успіхів не здобули. Минулої доби загарбники завдали ударів по селу Надія і території Серебрянського лісництва.

За добу російська армія обстріляла Луганську область 136 разів, випустивши по ній 538 снарядів.

У Донецькій області від ворожого вогню минулої доби потерпали 13 населених пунктів: Авдіївка, Курахове, Селидове, Курахівка, Курдюмівка, Іванопілля, Карлівка, Ласточкине, Нетайлове, Новоселівка Перша, Новоукраїнка, Орлівка і Соловйове.

Російськими обстрілами в регіоні протягом доби пошкоджені 14 житлових будинків, зокрема багатоквартирний. Пошкоджень зазнали також чотири лінії елктропередач, газопровід, три господарчі споруди та цивільний автомобіль.

У Миколаївській області вчора вдень та сьогодні вночі війська РФ били з артилерії по акваторії Очаківської громади. Цієї ж ночі артилерійських ударів загарбники завдали по селу Дмитрівка Куцурубської громади. В обох випадках минулося без постраждалих.

Херсонську область за добу росіяни обстріляли 97 разів, випустивши по ній 516 снарядів. Ворожі влучання зафіксовані в районах 33 населених пунктів.

Зокрема, по самому Херсону загарбники за добу завдали вісім ударів, випустивши по території міста 15 снарядів.

Учора зранку ворог обстріляв село Дніпровське – травми середньої тяжкості дістала 68- річна жінка. Постраждалу доправили до лікарні.

Пообіді війська РФ обстріляли центральну частину Херсона. Під ворожий вогонь потрапили троє чоловіків, які перебували надворі: у 72-річного жителя міста діагностоване поранення черевної порожнини та стегна, у 62-річного – травми ноги та спини, у 60-річного – поранення гомілки. Потерпілих госпіталізували.

Загалом за добу в Херсонській області російськими обстрілами поранені п'ятеро людей.

Читайте також: З небезпечних територій Херсонщини вже евакуювали 287 дітей з родинами

Як повідомляв Укрінформ, протягом доби російські загарбники здійснили загалом 2 ракетні і 62 авіаційні удари, а також 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-