СБУ оголосила підозру бізнесмену з Мелітополя, який будує для загарбників «зуби дракона»

СБУ оголосила підозру бізнесмену з Мелітополя, який будує для загарбників «зуби дракона»

Укрінформ
Служба безпеки України заочно повідомила про підозру власнику будівельного холдингу у тимчасово захопленій частині Запорізької області, який виготовляє для росіян фортифікаційні споруди та ремонтує автошляхи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Мова йде про місцевого підприємця Ігоря Скоробогатька, який після початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав російських загарбників та запропонував їм свою «допомогу» у війні проти України», - сказано в повідомленні.

Завдяки цьому в жовтні 2022 року бізнесмен отримав від загарбників масштабний «підряд» на виготовлення понад однієї тисячі протитанкових загороджень, відомих як «зуби дракона».

Такі пірамідальні бетонні перешкоди загарбники встановлюють уздовж власних ліній оборони, щоб стримати контрнаступ Збройних сил України на південному фронті.

Також за даними слідства, Скоробогатько входить до близького оточення гауляйтера Євгена Балицького, який сприяв його призначенню на «посаду» очільника захопленого «Мелітопольського асфальтобетонного заводу».

Читайте також: Росія заводить на окуповані території своїх військових і мобілізує українців - Федоров

Як повідомили в Офісі генпрокурора, після захоплення заводу він за пропозицією ворога очолив його та став активно закликати працівників підприємства підтримати загарбників і співпрацювати з ними.

«На потужностях свого заводу влітку 2022 року він почав реконструкцію траси Мелітополь-Бердянськ. Це автосполучення окупанти використовують для перекидання особового складу та військової техніки по території регіону, а також до Криму та у зворотному напрямку», - ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині півдня України. Однак СБУ знає про його місця перебування та здійснює комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно так званого «ректора» «Донбаського державного технічного інституту».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-