Росія заводить на окуповані території своїх військових і мобілізує українців - Федоров

Росія заводить на окуповані території своїх військових і мобілізує українців - Федоров

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Запорізької області ворог завозить своїх солдатів та мобілізує українців, які залишаються в окупації, до росармії.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Ми бачимо тенденцію останніх тижнів. Особливо це загострилось після проведення 10 вересня фейкових виборів. Ворог почав всіх наших мешканців ставити на облік у фейкові військкомати. Сьогодні це відбувається на кожному підприємстві, які продовжують працювати, а також в лікарнях. Це робиться, аби розуміти мобілізаційний потенціал", - сказав Федоров.

За його словами, є випадки, коли після такої постановки на облік місцевих мешканців забирають рити окопи та будувати укріпспоруди.

"Ми розуміємо, що їх будуть забирати і кидати на передову. З одного боку терорист Путін видає накази, що начебто мобілізація у Запорізькій та Херсонський області не має проводитись, з іншого боку - гауляйтер Балицький каже, що точно буде мобілізація", - додав мер.

Читайте також: Росіяни посилили пропаганду серед українських дітей на ТОТ - Федоров

Федоров також зазначив, що ворог насичує території своїми приїжджими військовими і мобілізує мешканців захоплених територій.

Раніше повідомлялося, що окупанти змушують людей отримувати російські паспорти. Без них люди не можуть отримувати медичну допомогу, пересуватися містом тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-