«Добре врядування»: українські та польські ОМС домовилися про побратимство - U-LEAD

«Добре врядування»: українські та польські ОМС домовилися про побратимство - U-LEAD

Відео
Укрінформ
Три протоколи про наміри побратимства уклали українські та польські органи місцевого самоврядування (ОМС) у межах цьогорічної програми стажувань «Добре врядування», яку втілює у життя Фонд міжнародної солідарності Польщі за участі МЗС цієї країни, Програма «U-LEAD з Європою» та Асоціація польських міст.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку U-LEAD у Фейсбуці.

«Йдеться про протоколи між Рожищенською міською радою Волинської області та Ужондом гміни Мевгєв Любельського воєводства; Шульгинською сільською військовою адміністрацією Луганської області та Ужондом міста і гміни в Дробіні Мазовецького воєводства; Рожнятівською селищною радою Івано-Франківської області та Ужондом гміни Ясткув Любельського воєводства», - йдеться у повідомленні.

Відео: фейсбук-сторінка ULEAD з Європою

Як зазначили у Програмі, впродовж вересня-жовтня 25 українських стажистів вивчали досвід у польських муніципалітетах і спільно зі своїми менторами опрацьовували власні проєкти, які згодом можна буде втілити у життя в ОМС в Україні. Стажування тривало 7 тижнів з понеділка по п’ятницю по 5 годин на день. Охоплювало такі теми, як закони про прозорість і боротьбу з корупцією; практики спілкування з громадянами; структура управління, процес державних закупівель, освоєння коштів ЄС; індивідуальна програма, пов’язана з інтересами та завданням/проєктом учасників стажування.

«У найближчій перспективі очікується робота над реалізацією цих проєктів в українських громадах», - додали в U-LEAD.

Читайте також: U-LEAD ставить собі за мету за рік допомогти підготувати 25 проєктів з розвитку громад

Проєкт «Добре врядування» співфінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща та реалізується в рамках програми U-LEAD, багатосторонньої діяльності Європейського Союзу та його держав-членів: Німеччини, Польщі, Швеції, Данії, Естонії та Словенії.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-