Російського військового заочно засудили до 14 років в’язниці за вбивство жителя Чернігова

Російського військового заочно засудили до 14 років в’язниці за вбивство жителя Чернігова

Фото
Укрінформ
Пілота збитого російського військового літака, який у березні 2022 року розстріляв з пістолета жителя Чернігова на території його господарства, засудили до 14 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду майора, пілота Збройних сил Російської Федерації визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Вироком Новозаводського районного суду його засудили до 14 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що 5 березня 2022 року пілот збитого літака ЗС РФ приземлився на території одного з приватних домогосподарств у Чернігові. Військовий держави-агресора намагався сховатися, але його виявив господар будинку.

Читайте також: СБУ затримала російських агентів, які шпигували у прикордонних районах Сумщини

Власник домогосподарства був у цивільному одязі, не мав при собі зброї і не становив небезпеки, тобто перебував під захистом міжнародного гуманітарного права.

Проте військовослужбовець РФ умисно розстріляв потерпілого з пістолета. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

Як повідомляв Укрінформ, російського загарбника, який у березні 2022 року погрожував вбивством і обкрадав жителів села Богданівка Київської області, засудили до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-