Російського військового, який грабував жителів Київщини, засудили до 12 років в'язниці

Російського військового, який грабував жителів Київщини, засудили до 12 років в'язниці

Укрінформ
Військовослужбовця Збройних сил РФ, який у березні 2022 року погрожував вбивством і обкрадав жителів села Богданівка Київської області, засудили до 12 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Офісу генпрокурора військовослужбовця Збройних сил РФ визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Його засуджено до максимальної міри покарання, передбаченої санкцією цієї статті, 12 років позбавлення волі.

“Прокурори у суді довели, що на початку березня 2022 року під час окупації села Богданівка Броварського району Київської області засуджений разом з іншими військовими країни-агресора за допомогою військової техніки вдерлися на територію приватного домоволодіння, де перебувала цивільна особа”, - повідомили в ОГП.

Так, зайшовши до помешкання, погрожуючи застосуванням автоматичної зброї та вбивством, засуджений примусив чоловіка лягти на підлогу. При цьому він демонстрував свою зневагу, принижував і залякував потерпілого.

“Окупант завдавав чоловікові ударів прикладом автомата по голові, тулубу, іншим частинам тіла. Припинивши його бити, засуджений разом з іншими військовими рф вимагали передати їм золоті вироби, грошові кошти, мобільний телефон. Для цього вони обшукали дім”, - зауважили в Офісі генпрокурора.

Читайте також: Комісія ООН: Російські військові згвалтували на Херсонщині вагітну дівчину та трьох бабусь

Побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий змушений був віддати мобільний телефон, гроші, сімейні золоті прикраси на значну суму. Після цього загарбники також пограбували крамницю на подвір’ї будинку.

Заволодівши майном, засуджений разом із наразі невстановленими російським військовими відвезли чоловіка до штабу, де продовжували утримувати та згодом відпустили.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовця Збройних сил РФ, який у березні 2022 року залякував та обкрадав жителів села Бобрик Київської області, заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-