Служба безпеки викрила керівницю підприємства на Луганщині, яка фінансувала «ЛНР»

Служба безпеки викрила керівницю підприємства на Луганщині, яка фінансувала «ЛНР»

Фото
Укрінформ
СБУ зібрала доказову базу щодо діяльності керівниці та голови наглядової ради ПАО «Луганськ-Нива» Зінаїди Надьон з фінансування окупаційної адміністрації РФ на Луганщині.

Про це третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що очільниця підприємства, яке займало провідні в регіоні позиції на ринку хлібобулочної продукції, у 2014 році підтримала російську агресію. З 2015 року «ПАО «Луганск-Нива» сплачувало до бюджету так зв. «ЛНР» податки та збори в російських рублях. Наразі встановлено, що у червні 2015 – лютому 2016 та у лютому 2019 – квітні 2020 років підприємство перерахувало до бюджету так зв. «ЛНР» понад 1,6 мільйона рублів», - ідеться в повідомленні.

Окрім цього, за даними слідства, «Луганск-Нива» регулярно постачала борошно і хлібну продукцію для потреб бойовиків російсько-терористичних угруповань, які воювали проти сил АТО та ООС на Луганщині.

Керівниці ПАО «Луганск-Нива» інкримінується фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Читайте також: У Києві до 15 років засудили ще одного бойовика «ЛНР»

Матеріали кримінального провадження за ч.1 ст. 110-2 Кримінального кодексу України Службою безпеки скеровано до суду.

Також на розгляді в суді перебувають матеріали завершеного кримінального провадження щодо участі Надьон як так зв. «депутата народного совета «ЛНР» в організації окупаційного референдуму в Луганській області.

СБУ кваліфікувала її дії за ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 5 ст.111-1 КК України (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Ватажку «ЛНР» оголосили ще одну підозру

Фігурантці загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ ідентифікувала понад 30 колаборантів, які співпрацюють з росіянами на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-