СБУ ідентифікувала понад 30 колаборантів, які співпрацюють з росіянами на Луганщині

СБУ ідентифікувала понад 30 колаборантів, які співпрацюють з росіянами на Луганщині

Укрінформ
З початку цього року СБУ ідентифікувала та задокументувала діяльність понад 30 зрадників і колаборантів, які у складі «силових структур» співпрацюють з окупаційним режимом на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Фейсбуці.

Серед них є колишні представники цивільних професій, які сприйняли окупацію як можливість «вдалого працевлаштування». Є й ті, хто в умовах воєнного часу зрадив присязі й перейшов на бік ворога.

Читайте також: СБУ оголосила підозру поплічнику Медведчука, який очолював заборонену проросійську партію

Так, встановлено, що у березні 2022 р. очільником створеної загарбниками незаконної поліцейської структури – «Троицкого РОВД МВД ЛНР» призначено експрацівника органів внутрішніх справ Луганщини.

У 2014 році він підтримав агресора і далі служив у «МВД ЛНР», зокрема, на керівних посадах у «центральному апараті» псевдоміністерства.

Наступним етапом «кар’єри» стала начальницька посада - фігурант допомагав ворогу утримувати під контролем ситуацію на Троїщині, виявляв проукраїнськи налаштованих громадян та здійснював їх «кримінальне переслідування».

Читайте також: СБУ оголосила підозру колаборанту з Херсонщини, який очолив окупаційний орган влади

Йому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

В СБУ додали, що у вересні до 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна було заочно засуджено його «колегу» – «начальника оперативного отделения Станично-Луганського РОВД МВД ЛНР».

Як повідомляв Укрінформ, у вересні СБУ затримала депутата Шевченківської селищної ради Харківської області, який добровільно співпрацював із російськими загарбниками та забезпечував пальне для їхньої військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-