СБУ оголосила підозру колаборанту з Херсонщини, який очолив окупаційний орган влади

СБУ оголосила підозру колаборанту з Херсонщини, який очолив окупаційний орган влади

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру у колабораціонізмі жителю Херсонщини, який очолив у Генічеську окупаційний орган влади – «клієнтську службу муніципального округу відділення фонду пенсійного і соціального страхування».

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ у Вінницькій області, передає Укрінформ.

«Служба безпеки викрила на колабораційній діяльності ще одного зрадника, який добровільно обійняв посаду в незаконному органі влади у тимчасово окупованих районах Херсонщини», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, ним виявився 37-річний мешканець Генічеська, який після початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року перейшов на бік ворога та очолив створений окупантами так званий псевдодержавний орган «Клієнтська служба Генічеського муніципального округу відділення фонду пенсійного і соціального страхування РФ по Херсонській області». З часу призначення на «посаду», фігурант здійснює керівництво діяльністю вказаного псевдодержавного органу.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру «заступниці голови уряду ДНР»

Як зазначили у Вінницькій обласній прокуратурі, до 24 лютого 2022 року 37-річний підозрюваний працював у м. Генічеську торговим представником фірми з продажу харчової продукції.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-