У Києві до 15 років в'язниці засудили ще одного бойовика «ЛНР»

У Києві до 15 років в'язниці засудили ще одного бойовика «ЛНР»

Укрінформ
У Києві уродженця Луганської області, який воював на боці так званої “ЛНР”, засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

“За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури уродженця Луганської області визнано винним у державній зраді та участі у незаконному збройному формуванні так званої “ЛНР” (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні.

Прокурор у суді довів, що засуджений у квітні 2022 року, перебуваючи на тимчасово захопленій території Луганської області у місті Хрустальний, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої “ЛНР”. Він був призначений на посаду стрілка “20 батальйону 3 роти 7 мотострілкової бригади народної міліції ЛНР”, який створений, підпорядкований, керований та фінансований РФ.

Фото: Київська міська прокуратура

Тоді ж спільно з іншими учасниками підрозділу передислокувався для проходження навчання із вогневої підготовки та методів наступальних дій до військово-навчального центру “Горняк”, де отримав вогнепальну зброю – автомат АКМ-74, а також військову форму зразка ЗС РФ.

У подальшому, діючи у складі різних підрозділів на території Донецької та Луганської області, бойовик здійснював захоплення територій України та їх патрулювання, облаштовував і укріплював блокпости, здійснював інженерно-технічне облаштування позицій.

Читайте також: СБУ оголосила підозру ще двом терористам «ДНР», один з яких фабрикував справу проти Тайри

Як зауважили в прокуратурі, в травні 2023 року під час бойового зіткнення зі Збройними силами України неподалік Авдіївки Донецької області він припинив збройний опір і склав зброю.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві двох бойовиків, які воювали на боці так званих “Л/ДНР”, засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-