Ватажку «ЛНР» оголосили ще одну підозру

Ватажку «ЛНР» оголосили ще одну підозру

Укрінформ
Ватажку “ЛНР" Леоніду Пасічнику заочно повідомили про підозру в організації псевдовиборів на тимчасово захопленій території Луганської області та повторному обранні до незаконного органу влади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що підозрюваний разом із представниками РФ створив умови для анексії Луганщини шляхом проведення фейкового референдуму та підписання договору про “приєднання” тимчасово захопленої території до Росії.

З 1 до 10 вересня на захопленій території Луганщини відбулися незаконні вибори депутатів “народної ради“ та муніципальних утворень  “ЛНР“. 23 вересня за поданням президента РФ підозрюваний був повторно обраний “головою ЛНР”. Він склав присягу на вірність конституції РФ та народу псевдореспубліки.

Пасічник продовжує активну антиукраїнську діяльність та бере участь у пропагандистських заходах Кремля, наголосили в ОГП.

Читайте також: В Україні заочно судитимуть так званого «голову ЛНР»

Таким чином, йому інкримінують участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово захопленій території та повторне обрання до незаконного органу влади (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу).

В ОГП нагадали, що раніше до суду був направлений обвинувальний акт стосовно Пасічника за вчинення злочинів проти основ нацбезпеки України.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року Служба безпеки України повідомила Пасічнику підозру в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-