Понад 70% маріупольців негативно ставляться до «влади» загарбників

Понад 70% маріупольців негативно ставляться до «влади» загарбників

Укрінформ
У тимчасово окупованому Маріуполі близько 73% мешканців не підтримують російську окупаційну «владу» та мають проукраїнські настрої.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Завдяки інформації отриманій від мережі українських партизанів на ТОТ Сходу України, стало відомо про те, що значна частина місцевого населення продовжує дотримуватись проукраїнських настроїв. Близько 73% населення Маріуполя негативно ставляться до окупаційної «адміністрації», а також докладають зусиль для того, щоб ухилитись від отримання російського паспорта», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія будує нову залізничну гілку до Маріуполя - британська розвідка

Зазначається, що даний факт своєю чергою спонукає командування російських окупаційних військ та окупаційну адміністрацію ТОТ Донецької області посилювати адміністративно-поліцейський режим та репресії стосовно місцевого населення.

Водночас підпілля звертає увагу на фактори, які сприяють збереженню проукраїнських суспільно-політичних настроїв, зокрема, залучення дітей з ТОТ до українського освітнього процесу через дистанційну онлайн форму; масові повідомлення про “підготовку” терористичних актів у підконтрольних окупантам закладах “середньої освіти”; прибуття в регіон значної кількості мешканців Середньої Азії та Північного Кавказу, що призводить до погіршення криміногенної ситуації.

Читайте також: Маріупольці в окупації можуть залишитися без опалення - міська рада

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі українські партизани знищили російський військовий склад, підпаливши його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-