Росія будує нову залізничну гілку до Маріуполя - британська розвідка

Росія будує нову залізничну гілку до Маріуполя - британська розвідка

Укрінформ
Росія веде будівництво нової залізничної гілки до тимчасово окупованого Маріуполя, щоб скоротити час поставок для своїх військових на запорізькому напрямку фронту.

Про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, залізнична логістика продовжує залишатися життєво важливим компонентом у підтримці вторгнення Росії в Україну. РФ використовує свої залізничні мережі для переміщення боєприпасів, бронетехніки, палива та особового складу в Україну.

Залізнична мережа на окупованих територіях України залишається в основному життєздатною, але вразливою до спорадичних атак української артилерії, ракет та диверсій. У попередніх конфліктах виснаження залізничного транспорту вимагало цілеспрямованої, тривалої та повторюваної атаки повітряних та/або наземних сил, пише британська розвідка.

«Росія майже напевно продовжує підтримувати та вдосконалювати свої залізничні лінії сполучення в Україні та будує нову залізничну гілку до Маріуполя, що скоротить час у дорозі для поставок на запорізькому напрямку фронту», - йдеться у зведенні.

Наголошується, що Росія використовує цивільних підрядників і обладнання для завершення цього проєкту, ймовірно, розраховуючи, що це ускладнить зусилля з ураження цілей та збереже можливості військових залізничних військ для виконання термінових завдань в інших місцях.

Читайте також: РФ хоче побудувати залізницю з Маріуполем, Волновахою та Донецьком - Андрющенко

Нова гілка входить до умовного діапазону українських високоточних ударних систем дальньої дії, вважає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 15 жовтня 2023-го ліквідували вже близько 287 тисяч 770 російських загарбників, 880 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-