У Маріуполі росіяни вкрали два судна під ліберійським прапором - Андрющенко

У Маріуполі росіяни вкрали два судна під ліберійським прапором - Андрющенко

Укрінформ
Український Спротив отримав документи, які доводять, що росіяни офіційно вкрали два судна під ліберійським прапором, які знаходилися в порту Маріуполя.

Про це радник керівника міста Петро Андрющенко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Ми отримали документи (наш Спротив кращий), які доводять, що росіяни офіційно вкрали два судна під ліберійським прапором, які знаходяться (знаходились) в порту Маріуполя. Як вже раніше писав, порт повністю віддано в користування компанії «Роскапстрой» (судячи з усього, ниточки тягнуться до віцепрем’єра уряду РФ Марата Хуснулліна як реального бенефіціара). Це поки тримаємо в голові», - написав Андрющенко.

За його словами, на окупованих територіях долю українського та іноземного майна вирішує такий собі «Фонд развития территорий», головою спостережної ради якого є якраз Хуснуллін. Саме цей фонд вирішує, що робити з рухомим та нерухомим майном на окупованої території.

Зокрема це стосується двох ліберійських суден «BLUE STAR I» і «SMARTA», що стоять у Маріупольському морському порту. Факт їхнього перебування на початок блокади міста, окрім всього, задокументовано зверненням омбудсмена України в ООН.

Тепер росіяни не просто не випускають та не віддають власникам, але перейменували їх на ім’я донецьких бойовиків у «Сергей Агранович» та «Александр Захарченко». Та ще й офіційно передають через російську державну власність у власність ФАУ «Роскапстрой».

Читайте також: У ВМС України заявили про пошкодження корабля ЧФ РФ «Павел Державин» біля Севастополя

«Ще раз. Росія офіційно вкрала два судна, які є власністю підприємства Ліберії, не кліпнувши оком. Можливо, що саме через те, що Ліберія підтримала Україну та засудили російське вторгнення. Така собі «дрібна» помста. Сподіваюсь, наші МЗС тепер не просто матимуть козир, але зможуть ще раз макнути в лайно російських представників в ООН. Аби русня спробувала пояснити Ліберії, як так сталося», - зауважив радник мера Маріуполя.

Як повідомляв Укрінформ, Росія викрадає українських дітей через гуманітарні місії.

Фото: Андрющенко Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-