У ВМС України заявили про пошкодження корабля ЧФ РФ «Павел Державин» біля Севастополя

У ВМС України заявили про пошкодження корабля ЧФ РФ «Павел Державин» біля Севастополя

Укрінформ
Корабель Чорноморського флоту РФ "Павел Державин" напередодні отримав пошкодження в Чорному морі поблизу тимчасово окупованого Севастополя.

Як передає Укрінформ, це офіційно підтвердив в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

За його словами, він не може розповісти всіх деталей цього інциденту, але офіційно може підтвердити, що цей сторожовий корабель отримав пошкодження.

"Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є", - сказав Плетенчук.

Речник ВМС України уточнив, що "Павел Державин" є кораблем російського флоту, хоча раніше український флот мав корабель з такою ж назвою.

"Вони мають однакову назву. Наскільки я пам'ятаю, ще до війни був такий цікавий момент. Я можу лише зазначити, що це не український корабель", - зазначив Плетенчук.

Читайте також: «Народний супутник» допоміг знищити в Криму корабель «Мінськ» та субмарину «Ростов-на-Дону» - ГУР

Раніше низка ЗМІ та місцеві телеграм-канали повідомили, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель ЧФ РФ "Павел Державин". 

Керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк раніше заявила, що в ЗСУ уточнюють, чи це правда, проте зауважила, що "все може бути".

У Міноборони РФ ці дані не коментували.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, українські оборонці з 24 лютого 2022 року знищили 20 кораблів/катерів та один підводний човен росіян.

Фото: Міноборони РФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-