СБУ викрила на Запоріжжі російських агенток, які «полювали» на локації ППО

СБУ викрила на Запоріжжі російських агенток, які «полювали» на локації ППО

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила двох агенток ФСБ РФ, які розвідували бойові позиції системи протиповітряної оборони Збройних сил України та передавали ворогу особисті дані українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Одна із фігуранток намагалась виявити локації зенітно-ракетних комплексів ППО на прифронтовій території Запорізької області.

Також вона передавала ФСБ прізвища та номери телефонів своїх родичів – бійців ЗСУ та їхніх бойових побратимів, які воюють на передовій.

Крім цього, російська агентка записувала на диктофон свої розмови з військовими про тактику дій на полі бою, а потім надсилала загарбникам відповідні аудіофайли.

СБУ викрила на Запоріжжі двох агенток ФСБ, які «полювали» на ППО / Фото: СБУ

Інша зловмисниця обходила прифронтову місцевість та фіксувала місця тимчасового базування особового складу і техніки ЗСУ.

Читайте також: СБУ викрила російського агента, який прикидався рятувальником і коригував удари по Одесі

За кожне виконане завдання російська спецслужба надсилала на банківські картки своїх агенток до 6 тисяч у гривневому еквіваленті.

СБУ викрила обох фігуранток на початковому етапі їхньої розвідувально-підривної діяльності, що убезпечило підрозділи Сил оборони за відповідними локаціями.

СБУ затримала зловмисниць у їхніх помешканнях. Ними виявились жительки Запоріжжя, яких влітку цього року дистанційно завербував представник ФСБ.

У поле зору російської спецслужби вони потрапили через підписку на російські Телеграм-боти, які збирають розвіддані про ЗСУ.

Під час обшуків в обох зловмисниць вилучили мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з агресором.

Читайте також: СБУ вивела із Придністров’я і затримала агента ФСБ, який вербував жителів півдня України

На підставі зібраних доказів їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисницям загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала трьох агентів Головного управління Генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ), які працювали на загарбників у Харківській та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-