Латвія відправить до Чернігова ще два з дванадцяти модульних будинків

Латвія відправить до Чернігова ще два з дванадцяти модульних будинків

Укрінформ
До кінця року в рамках допомоги Україні з Латвії до Чернігова буде доставлено 12 модульних будинків латвійського виробництва, два з них відправлять вже цього тижня. Вони дістануться сім'ям, які втратили житло через російську агресію.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника LSM.

12 будинків, кожен площею 55 квадратних метрів, виробляються на латвійському підприємстві CMB Housing Factory. З першим модульним будинком до Чернігова поїде і команда підприємства, щоб зібрати будинок на місці та навчити збиранню українських колег.

Читайте також: Латвія закриває один із двох КПП на кордоні з Білоруссю

Вартість проєкту – 978 тис. євро. Гроші виділено із латвійського держбюджету. Передбачено кошти і на реконструкцію зруйнованих в українському місті будівель та об'єктів соціальної інфраструктури.

Під час офіційної церемонії відправки перших будинків посол України в Ризі Анатолій Куцевол подякував уряду Латвії за надання модульних будинків для українських сімей, які втратили свої домівки внаслідок російської агресії.

Читайте також: Литва передасть Україні протитанкові боєприпаси та морські радари

В заході також взяли участь міністр економіки Латвії Вікторс Валайніс, ексміністр економіки Ілзе Індріксоне та генеральний директор компанії CMB Housing Solutions Мартіньш Прісіс.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігові вже очікують будинки з Латвії. Локації, де їх встановлять, дадуть окрему назву, яка засвідчить вдячність Латвії.

Читайте також: Естонія закрила в'їзд для автомобілів із російськими номерами

Чернігівська область — одна з найбільш постраждалих внаслідок агресії Росії. Тут російські війська залишили після себе понад 8 тис. зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% – це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено понад 1100 км автомобільних доріг.

Фото: lsm.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-