Латвія передасть Чернігову 12 будинків - в.о. міського голови

Латвія передасть Чернігову 12 будинків - в.о. міського голови

Укрінформ
Латвійська Республіка передасть Чернігову 12 модульних умебльованих будинків.

Про це в Телеграмі написав виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако, передає Укрінформ.

"Наші партнери виготовляють і передадуть місту 12 модульних умебльованих будиночків площею 55 м². Їх встановлять на вул. Дрозда поряд зі вже зведеним містечком. Цій локації ми дамо окрему назву, яка засвідчить нашу вдячність Латвії. Ще один напрямок, за яким ми отримуємо допомогу, — освіта. Це меблі для дитсадків та обладнання для дитячих майданчиків. Також латвійська сторона бере участь у відновленні дитсадка №19", - написав Ломако.

Читайте також: Латвія та ПРООН розпочинають проєкт з відновлення Чернігівщини

За його словами, він домовився з послом Ілгварсом Клявою про подальшу співпрацю та закликав продовжувати підтримувати саме відновлення сфери освіти. Запросив Латвію спільно створювати умови для виховання та навчання дітей, які покращать їх емоційне та психологічне здоров’я.

Читайте також: Латвія планує збільшити підтримку українських біженців на €10 мільйонів

Нагадаємо: Чернігівська область — одна з найбільш постраждалих внаслідок агресії Росії. В Чернігівській області російські війська залишили після себе понад 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено понад 1100 км автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-