На Харківщині у найбільш небезпечних громадах залишається 230 дітей

На Харківщині у найбільш небезпечних громадах залишається 230 дітей

Єдині новини
Укрінформ
На Харківщині в найбільш небезпечних громадах Куп’янського району, де оголошена обов’язкова евакуація, залишається близько 230 дітей.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів в.о. начальника Куп'янської РВА Андрій Канашевич, передає кореспондент Укрінформу.

“Евакуація продовжується не тими темпами, якими б нам хотілося, тим не менш люди потроху виїжджають. Станом на сьогодні виїхало близько 1600 людей, із них майже половина - своїм ходом, і до 800 - за допомогою ОВА та волонтерських груп. У тих населених пунктах, які підпадають під обов’язкову евакуацію, ще залишаються приблизно 230 дітей”, - сказав Канашевич.

Він зауважив, що минулої доби під обстрілами перебували майже всі населені пункти району, наближені до лінії зіткнення, зазнають ударів і прикордонні з РФ населені пункти, які знаходяться дещо в стороні від зони бойових дій.

Читайте також: З Куп'янського району евакуювали майже 1500 людейВерещук

Начальник РВА зазначив, що наразі умови проживання населення в районі дуже різняться: якщо у самому Куп’янську є газ, світло, водопостачання, надаються різні послуги населенню, то, приміром, у Петропавлівській громаді електроенергія відсутня, і ніякої можливості відновити її через постійні обстріли немає.

Як повідомлялося, 8 вересня близько 2:00 російські війська завдали удару по с. Петропавлівка Куп'янського району. За попередніми даними, було використано авіабомбу КАБ-250. В результаті пошкоджені житлові будинки. Отримав поранення 68-річний цивільний чоловік.

У 53 населених пунктах Куп'янського району з 10 серпня оголошено обов'язкову евакуацію.

Фото: Гвара Медіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-