«Вибори» на окупованій території: експерт назвав головну мету росіян

«Вибори» на окупованій території: експерт назвав головну мету росіян

Укрінформ
Росія проводить незаконні вибори на тимчасово окупованих територіях України, аби створити пропагандистську картинку й показати нібито підтримку населенням окупованих територій загарбницького режиму.

Таку думку висловив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної боротьби МКІП Ігор Соловей під час пресмарафону щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми спостерігаємо та вважаємо, що головна мета цього фарсу — створення пропагандистської картинки для того, щоб показати нібито підтримку населенням окупованих територій окупаційного режиму, отримати нібито мандат від українців на керівництво на цих територіях», - сказав Соловей.

За його словами, навіть сам процес організації псевдовиборів супроводжується великою кількістю фейків, брехні та дезінформації. «Не важко спрогнозувати, що буде сфальсифікована і сама явка, і результати цього дійства», - додав керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної боротьби.

Читайте також: Українців застерігають не йти на псевдовибори - ймовірні теракти

Соловей звернув увагу на те, що зазвичай росіяни на окупованих територіях у першу чергу створюють свого роду інформаційне гетто: закривають українські телеканали, видання, бібліотеки та навіть перемикають інтернет трафік на своїх провайдерів для того, щоб контролювати інформаційну повістку в цих регіонах. «Мета цього зрозуміла, оскільки російська пропаганда може існувати тільки в умовах відсутності конкуренції, в умовах відсутності критики», - додав він.

Керівник Центру закликав журналістів, представників влади та суспільство разом робити все можливе для того, щоб мешканці звільнених від російських загарбників земель якнайшвидше отримували доступ до українських новин, а наші співвітчизники, які досі під окупацією, щоб мали можливість дізнаватися новини з України.

Як повідомлялося, Російська Федерація оголосила про проведення 8-10 вересня 2023 року так званих виборів до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Читайте також: У Каховці росіяни змушують медиків та їхні родини голосувати на псевдовиборах

Міністерство закордонних справ України заявило про те, що незаконні вибори, які Росія проводить на тимчасово окупованих територіях України, не матимуть жодних правових наслідків та не приведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-