У Каховці росіяни змушують медиків та їхні родини голосувати на псевдовиборах

У Каховці росіяни змушують медиків та їхні родини голосувати на псевдовиборах

Укрінформ
У тимчасово окупованій Каховці на Херсонщині медиків і членів їх родин змусили "голосувати" на псевдовиборах до "місцевих органів влади".

Як зауважив у Фейсбуці голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Білий, окупаційна влада сама зізнається у своїх злочинах, передає Укрінформ.

"Окупанти давно вже не приховують своїх злочинів. У тому числі на ґрунті виборів. Так, вчора так званий міністр охорони здоров'я Херсонської області Артиш Сат публічно зізнався, що взяв у виборчі заручники лікарів Каховської центральної районної лікарні та їхніх родичів, примушуючи їх голосувати", - йдеться у повідомленні.

За словами Білого, цей "міністр" розповів, що на "виборчій дільниці" в Каховській районній лікарні "свій вибір зробили" 82 працівники медзакладу, а також їхні родичі - загалом 120 людей.

"У вільній країні ці люди, якщо б захотіли, бо голосування є вільним, голосували б кожен у своєму приміщенні для голосування за місцем проживання в день голосування, а не на достроковому голосуванні за місцем своєї роботи під контролем "міністра". Й точно не вели б голосувати на свою роботу своїх родичів. Порушення вільного волевиявлення є злочином. Й "міністр" у цьому злочині зізнався", - прокоментував Білий.

Читайте також: Псевдовибори у Маріуполі: росіяни проводять зачистку населення та обшуки авто із собаками

Як повідомляв Укрінформ, з 8 до 10 вересня російські загарбники проводять на тимчасово окупованих ними територіях незаконні псевдовибори, результати яких наперед вигадані. Так, на Херсонщині, за їхніми заявами, під час "дострокових голосувань" 2-7 вересня свої голоси вже віддали 53,2% "виборців".

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту рішучо засудити псевдовибори на тимчасово окупованих територіях.

В МЗС України заявили, що незаконні вибори, які Росія проводить на тимчасово окупованих територіях України, не матимуть жодних правових наслідків та не призведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій. Міністерство закликало міжнародних партнерів засудити нікчемні і свавільні дії Росії та не визнавати легітимність жодної “адміністрації”, яка буде створена за підсумками незаконних виборів, так само як і будь-які рішення, які будуть ними ухвалюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-