За держзраду судитимуть освітянку, яка очолила коледж у захопленому Маріуполі

За держзраду судитимуть освітянку, яка очолила коледж у захопленому Маріуполі

Укрінформ
Перед судом постане заступниця директора Маріупольського фахового коледжу, яка організувала діяльність коледжу і навчання студентів за навчальними планами освітніх програм Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції закінчили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт щодо фігурантки, яка співпрацює з російськими загарбниками.

Читайте також: Під Маріуполем фіксують вибухи – Андрющенко

У ході слідства поліцейські встановили, що обвинувачена, обіймаючи посаду заступниці директора з навчальної роботи Маріупольського фахового коледжу Державного вищого навчального закладу “Приазовський державний технічний університет”, після захоплення російськими військовими Маріуполя добровільно погодилася стати директором закладу.

Обвинувачувана організувала діяльність коледжу та навчання студентів за російськими навчальними планами та здійснює контроль за їх виконанням.

Читайте також: Знадобиться ₴28,5 мільярда: маріупольська влада презентувала план швидкого відновлення міста

Обвинуваченій інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану ( ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області до 10 років позбавлення волі засудили колаборанта, який добровільно обійняв посаду "голови" тимчасово захопленого військами РФ міста Гола Пристань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-