На Дніпропетровщині за підтримки U-LEAD створюють логістичний центр для зберігання продовольства

На Дніпропетровщині за підтримки U-LEAD створюють логістичний центр для зберігання продовольства

Укрінформ
У Покровській громаді Дніпропетровської області за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» створюється логістичний центр зберігання, охолодження та фасування продовольчої продукції.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на U-LEAD.

Як зауважила керівник регіонального офісу ULEAD з Європою в Дніпропетровській області Олена Тертишна, функціонування логістичного центру в громаді мінімізує ризики щодо продовольчої безпеки й допоможе забезпечити потреби мешканців у продуктах та запасах води.

"Це приклад того, як можна використовувати наявні ресурси для створення нового підприємства, яке об'єднує громаду і створює умови для взаємодопомоги", - наголосила Тертишна.

Вона зазначила, що Покровська громада пройшла відповідний конкурсний добір та стала учасницею пілотного проєкту U-LEAD щодо розробки програм продовольчої безпеки громад.

"Це унікальний управлінський інструмент, якого ще не запропонувала жодна з партнерських програм. Метою є комплексний аналіз усіх ризиків, які існують у громаді щодо продовольчої безпеки, облік не лише наявних земельних ресурсів, не лише посадкового насіннєвого матеріалу, а й водних ресурсів – усього, що входить до питання продовольчої безпеки та життєзабезпечення людини", - пояснила Тертишна.

Читайте також: U-LEAD допоможе 24 громадам розробити плани відновлення територій та розвитку громад

За її словами, послугами логістичного центру зможуть скористатися загалом мешканці чотирьох громад: Покровської та Маломихайлівської у Дніпропетровській області, Гуляйпільської, що у Запорізькій області, та Комарської з Донеччини.

"До цієї четвірки можуть надалі долучитися й інші, які захочуть скористати потужностями Покровського логістичного центру і, можливо, запропонують свої шляхи співпраці", - додала керівник регіонального офісу ULEAD з Європою.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-