Деокупований Вовчанськ на Харківщині взимку буде без газу - РВА

Деокупований Вовчанськ на Харківщині взимку буде без газу - РВА

Укрінформ
У звільненому від російських загарбників місті Вовчанськ Харківської області взимку не буде газу для опалення багатоквартирних будинків.

Про це на брифінгу сказав начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко, передає Укрінформ.

"Ми розуміємо, що газу в нас не буде в тому краї, тому саме зараз йде підготовка до закупівлі деревини паливної. У ту зиму ми за запитами забезпечували домогосподарства буржуйками, генераторами, дровами, іншими необхідними речами, які допомогли перезимували. Також і ковдри роздавали, і продукти", — сказав Лободенко.

За його даними, у Вовчанській громаді залишається близько 12 тисяч людей.

Читайте також: З Вовчанського напрямку, де оголошена обов’язкова евакуація дітей, не виїхали п’ять сімей

"Є більш-менш спокійні регіони, є неспокійні, ми збираємо інформацію, які людям необхідно доставити речі, ведемо цю роботу інтенсивно", — додав керівник РВА.

Нагадаємо, Вовчанськ і довколишні села ще з радянських часів отримували газ напряму з Росії. За даними оператора ГТС України на листопад 2021 року в такому становищі перебували ще чотири прикордонні міста.

У листопаді 2021 року в Харківській ОДА заявили, що вирішити проблему газопостачання у прикордонний Вовчанськ і довколишні села може тільки будівництво газопроводу оператором ГТС. Об'єкти соціальної сфери колишнього Вовчанського району за кошти обласного бюджету перевели на альтернативне опалення. Також ще у 2019 році було посилено електропроводку на вводах і в під'їздах 84 багатоквартирних будинків, щоб у разі потреби мешканці могли використовувати електрообігрівачі. Коштом районного бюджету розробили проєкт будівництва газопроводу від ГРС селища Велика Бабка до Вовчанська, але його ще не реалізували.

Читайте також: Ворог обстріляв Вовчанськ, загинув чоловік

Минулої зими централізованого опалення в багатоповерхівках звільненого Вовчанська не було. Росіяни продовжують обстрілювати Вовчанську громаду - в Чугуївському районі вона найбільше постраждала внаслідок війни.

Фото: Суспільне Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-