З Вовчанського напрямку, де оголошена обов’язкова евакуація дітей, не виїхали п’ять сімей

З Вовчанського напрямку, де оголошена обов’язкова евакуація дітей, не виїхали п’ять сімей

Укрінформ
З Вовчанського напрямку, де оголошена обов’язкова евакуація дітей, не вдається вивезти останні п’ять сімей.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“З Вовчанського напрямку завершуємо евакуацію дітей, яку оголосили обов’язковою. На жаль, залишається ще п’ять сімей, які всіляко опираються і не хочуть виїжджати. Наша правоохоронці пояснюють, що це лише задля безпеки дітей”, - сказав Синєгубов.

Він нагадав, що в області були сумні випадки, коли дітей із прикордонних населених пунктів евакуювали, потім родини поверталися і діти гинули.

“На Куп’янському напрямку родина повернулася, щоб доглянути город, був “приліт” - і хлопчик 14 років загинув на місці. Ми всіляко пояснюємо, що надамо всі умови для тимчасового проживання, що залишатися вдома за 3-5 км від Російської Федерації наразі небезпечно”, - сказав Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, із Вовчанської громади, яка постійно перебуває під ворожими обстрілами, вивезли 184 дитини.

Читайте також: росіяни обстріляли геріатричний пансіонат у Вовчанську

Рішення Харківської ОВА про оголошення примусової евакуації 194 дітей із 10 населених пунктів Вовчанської міської територіальної громади Чугуївського району Координаційний штаб із питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану погодив 17 липня.

Евакуація дітей проводиться з міста Вовчанськ і сіл Варварівка, Красний Яр, Миколаївка, Вовчанські Хутори, Волохівка, Караїчне, Охрімівка, Мала Вовча, Огірцеве.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-