Через обстріли та негоду є знеструмлення у шести областях

Через обстріли та негоду є знеструмлення у шести областях

Укрінформ
За минулу добу енергетики відновили енергопостачання 12 тис. споживачів. Через обстріли залишаються знеструмленими споживачі у Донецькій, Харківській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській областях.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

"Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загалом за добу енергетики заживили майже 12 тисяч споживачів. Більшість із них – у Донецькій області", - йдеться у повідомленні.

При цьому внаслідок обстрілів без енергопостачання залишаються частина споживачів у Донецькій, Харківській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській областях. Зокрема, на Херсонщині 11,4 тис. абонентів досі відключені через підтоплення. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, однак роботи сповільнені через постійні ворожі обстріли.

Читайте також: Через аварію в Україні вимикалися дві ЛЕП - Міненерго

Міненерго також повідомляє, що внаслідок негоди знеструмлено 3 тис. споживачів на Сумщині. У Дніпропетровській області частина споживачів залишаються без електрики через технологічні порушення.

Загалом, станом на 1 серпня триває ремонтна кампанія на електростанціях. Виробленої електрики достатньо для покриття потреб споживачів.

Читайте також: Україна отримала 508 систем Tesla Powerwall для зберігання електроенергії

Зазначається, що комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 2 980 МВт-год. Експорт відсутній.

Як повідомлялося, попри складну ситуацію для енергетики у серпні, НЕК «Укренерго» не планує застосовувати аварійні відключення для споживачів. Дефіцит електроенергії долатимуть за допомогою імпорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-