Через аварію в Україні вимикалися дві ЛЕП - Міненерго

Через аварію в Україні вимикалися дві ЛЕП - Міненерго

Укрінформ
Станом на 31 липня через аварії вимикалися лінії електропередачі НЕК «Укренерго» у Запорізькій та Чернігівські областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мініенерго.

«Сталися аварійні ситуації в мережах оператора системи передачі НЕК «Укренерго». Вимикалася лінія 750 кВ та підстанція 750 кВ у Запорізькій області. Також двічі за добу вимикалася лінія 330 кВ у Чернігівській області. Причини з'ясовуються. Споживачі не знеструмлювалися», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної - триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Минулої доби застосовувалися обмеження по балансу потужності для виробників електроенергії з відновлюваних джерел величиною до 306 МВт.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. На Херсонщині через обстріл знеструмлювалися 8 населених пунктів. Без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Загалом, як повідомляє у Телеграмі "Укренерго", станом на 31 липня в Україні без електропостачання залишаються 402 населені пункти.

«Через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 402 населених пункти. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та за безпекової ситуації. Також через негоду є відключення у 18 населених пунктах на Київщині. Відновлення живлення триває», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Частина Одеси залишилася без електропостачання через ремонтні роботи

Наразі у Херсоні залишаються без світла 11,4 тисячі абонентів, які були відключені через підтоплення. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики реалізувало частину планів із відновлення до опалювального сезону 1,7 ГВт генеруючих потужностей.

Фото: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-