Голова Закарпатської ОВА: У кулуарах Європарламенту руйнуємо риторику угорських політиків

Голова Закарпатської ОВА: У кулуарах Європарламенту руйнуємо риторику угорських політиків

Ексклюзив
Укрінформ
У приватних розмовах з євродепутатами в Брюсселі представники Закарпаття руйнують риторику угорців про так зване "угорське питання": насправді угорську меншину на Закарпатті ніхто не утискає.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"У нас нарешті з'явилася нагода розказати євродепутатам, що насправді “угорського питання” немає, й угорську меншину на Закарпатті ніхто не утискає. Бо досі вони чули про це лише від угорських політиків. А зараз євродепутати уже розуміють, що ситуація не така, як про неї розказують угорці, що переслідування нацменшини немає і це надумана історія та неправдива риторика (угорців - ред.)", - повідомив Микита.

Читайте також: Жодних утисків: заступнику Сійярто показали, як живуть угорці на Закарпатті

"Угорське питання" - комплекс проблем в українсько-угорських відносинах, який виник понад 5 років тому із введенням в дію в Україні Закону "Про освіту", стаття 7-а якого регламентувала поступове збільшення викладання української мови в школах нацменшин. Уряд Віктора Орбана в Угорщині тоді одразу ж заявив про утиски прав угорської нацменшини в Україні і продовжує користуватися цією риторикою досі. Крім того, з початком повномасштабного вторгнення від офіційного Будапешта в бік України постійно лунають недружні заяви.

На Закарпатті, за даними до початку повномасштабної війни Росії в Україні, перебувало понад 100 тисяч етнічних угорців, переважно в рамках сучасного Берегівського та Ужгородського районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-