Жодних утисків: заступнику Сіярто показали, як живуть угорці на Закарпатті

Жодних утисків: заступнику Сіярто показали, як живуть угорці на Закарпатті

Фото
Укрінформ
Жодних утисків угорців на Закарпатті немає, держава дбає про представників усіх національних спільнот регіону.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

«Під час робочого візиту заступника міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентського державного секретаря Левенте Модьора на Закарпаття окремо порушили питання національних спільнот, на якому постійно спекулює держава-терорист та «треті проросійські сили». Жодних утисків немає, держава дбає про представників усіх нацспільнот, які проживають на Закарпатті, вони представлені на всіх рівнях та мають повну підтримку від влади на місцях. На цьому публічно наголосили представники угорської громади», - наголосив Микита.

Читайте також: Рада ухвалила закон про нацменшини

За його словами, така сама позиція і в румунської громади Закарпаття.

Посадовець підкреслив, що представники угорської спільноти зараз захищають незалежність України від російських окупантів у найгарячіших точках фронту, виконуючи свій конституційний обов’язок з перших днів російського вторгнення у 2014 році.

«Усе інше – маніпуляції та провокації, спрямовані на дестабілізацію суспільної ситуації в краї і спроби блокування євроінтеграції України», - зауважив Микита.

Читайте також: Президентка Угорщини: росія має забрати війська з України для досягнення миру

Як повідомлялось, сьогодні в Ужгороді із робочим візитом перебуває заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентський державний секретар Левенте Модьор. Угорські партнери під час візиту передали під час візиту шість автобусів. Вони вже попрямували у громади півночі та сходу країни, які постраждали під час російської окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-