Президентка Угорщини: росія має забрати війська з України для досягнення миру

Президентка Угорщини: росія має забрати війська з України для досягнення миру

Укрінформ
Президентка Угорщини Каталін Новак на зустрічі в середу з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом підкреслила необхідність виведення військ рф з України для досягнення миру.

Як передає Укрінформ з посилання на угорський медіаресурс HVG, Новак на спільній пресконференції з Ердоганом у Анкарі підтвердила, що Угорщина засуджує путінську агресію й підтримує територіальну цілісність України.

За її словами, зараз потрібні наміри щодо миру, уникнення ескалації, зниження напруженості, переговори й мирний план, який не передбачає перемоги росії.

«Наша спільна мета – щоб росія вивела свої війська з української території», – додала Новак, говорячи про те, що необхідно для досягнення миру.

Читайте також: Прагнення до миру з боку Угорщини не означає збереження росією окупованих територій - Сіярто

На відміну від президентки Угорщини, прем’єр-міністр Віктор Орбан часто робить заяви, співзвучні кремлівським наративам.

Днями очільник адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що попри ордер на арешт президента рф володимира путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом, в Угорщині не будуть заарештовувати президента росії, якщо він в’їде в країну, оскільки "це не матиме законних підстав".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-