ВАКС дозволив Труханову зняти електронний браслет

ВАКС дозволив Труханову зняти електронний браслет

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд України не продовжив строки обов’язків, покладених на міського голову Одеси Геннадія Труханова.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

"Колегія суддів ВАКС не розглянула клопотання прокурора САП про продовження обов’язків, покладених на одного з обвинувачених у справі Одеського "Краяну", а саме міського голову Одеси", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у САП, у травні ВАКС застосував до Труханова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави. Згодом за міського голову Одеси було внесено заставу та покладено відповідно процесуальні обовʼязки, зокрема носіння електронного засобу контролю.

Читайте також: ВАКС не відсторонив затриманого на хабарі голову Тернопільської облради

Прокурор САП 16 червня звернувся до ВАКС з клопотанням про продовження строків обовʼязків. Проте суд так і не встиг розглянути указане клопотання у відповідні строки. Як наслідок, строк дії обовʼязків у обвинуваченого сплив 5 липня.

"Наразі вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про повторне накладення процесуальних обовʼязків на указану особу", - зазначається у повідомленні.

Наступне засідання у справі призначено на 26 липня.

Як повідомлялося, за даними НАБУ, у 2016 році Одеський міський голова Труханов спільно з іншими посадовцями міськради та представниками приватної компанії заволоділи коштами міського бюджету в сумі 92 млн грн.

Детективи НАБУ та прокурори САП у грудні 2016 року ініціювали накладання арешту на ці кошти, які були перераховані на рахунок компанії "ТОВ "Девелопмент Еліт". 24 січня 2020 року Труханову повідомили про підозру.

Читайте також: ВАКС продовжив на два місяці запобіжний захід Князєву

Загалом у справі заводу "Краян" НАБУ та САП притягнули до відповідальності 12 осіб.

У жовтні 2018 року до Малиновського районного суду міста Одеси було скеровано обвинувальний акт стосовно восьми осіб — виконавців схеми, з-поміж них і Труханов. Зрештою суд виправдав усіх фігурантів цієї справи.

У лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок Малиновського суду Одеси.

25 квітня 2023 року Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід Одеському міському голові з особистого зобов'язання на заставу у 30 млн 866 тис. грн у справі "Краяна".

Читайте також: ВАКС дав комерційному директору Павлоградського хімзаводу 4 роки в'язниці

4 травня ВАКС ухвалив заарештувати міського голову Одеси з можливістю внесення застави у понад 13 млн грн. Наступного дня гроші за Труханова вніс одеський депутат Дмитро Танцюра.

Також сторона захисту подала апеляцію, яку почали розглядати 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-