Мера Одеси Труханова взяли під варту

Мера Одеси Труханова взяли під варту

Укрінформ
Одеського міського голову Геннадія Труханова взято під варту.

Про це повідомили у Телеграмі повідомила Спецальна антикорупційна прокуратура , передає Укрінформ.

«Справа Одеського «Краяну» - міського голову Одеси взято під варту. Деталі згодом», - йдеться в повідомленні.

ВАКС у четвер, 4 травня, постановив заарештувати Труханова з можливістю внесення застави у 13 млн грн.

“Вищий антикорупційний суд обрав меру Одеси запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 13 млн 420 тис грн застави”, - сказала у коментарі Укрінформу прессекретар суду Олеся Чемерис.

Вона додала, що мера Одеси взяли під варту у залі суду.

Застава має бути внесена протягом п’яти робочих днів.

Читайте також: Справа «Краян»: заступнику мера Одеси призначили ₴5 мільйонів застави

У разі внесення застави суд поклав на нього низку обов’язків: не відлучатися з місця проживання, прибувати до слідчого, здати паспорти для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

Прессекретар САП Ольга Постолюк у коментарі Укрінформу пояснила, що прокурор звернувся до суду з клопотанням про арешт мера Одеси у зв'язку з тим, що 25 квітня ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді застави розміром 30 млн грн, але вона не була внесена.

“Він і до цього порушував зобов’язання, не прибував до суду без поважних причин, тому прокурор звернувся до суду. Суд частково задовольнив клопотання прокурора і змінив запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави у розміні 13 млн 420 тис. грн”, - зазначила Постолюк.

Як повідомлялося, за даними НАБУ, у 2016 році Одеський міський голова Труханов спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн.

Детективи НАБУ та прокурори САП у грудні 2016 року ініціювали накладання арешту на ці кошти, які були перераховані на рахунок ТОВ компанії «Девелопмент Еліт». 24 січня 2020 року Труханову зі спільниками повідомили про підозру.

Загалом у справі заводу «Краян» НАБУ та САП притягнули до відповідальності 12 осіб, стосовно 8 із яких справа слухається у ВАКС. Стосовно однієї з учасниць схеми справу було закрито у зв’язку зі її смертю.

Читайте також: Справа «Краян»: заступнику мера Одеси призначили ₴5 мільйонів застави

У жовтні 2018 року до Малиновського районного суду міста Одеси було скеровано обвинувальний акт стосовно восьми осіб — виконавців схеми, з-поміж них - Геннадій Труханов. Врешті-решт суд виправдав всіх фігурантів цієї справи.

У лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдальний вирок Малиновського суду Одеси, але у ВАКС так і не змогли почати розгляд справи. За інформацією Центру протидії корупції, за два роки у справі призначили близько 35 судових засідань, але пройти навіть підготовче засідання так і не змогли.

25 квітня Вищий антикорупційний суд все ж таки провів засідання та змінив запобіжний захід Одеському міському голові Геннадію Труханову з особисто-го зобов'язання на заставу у 30 млн 866 тис. грн. Йдеться про справу "Краяну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-