ВАКС не відсторонив затриманого на хабарі голову Тернопільської облради

ВАКС не відсторонив затриманого на хабарі голову Тернопільської облради

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд не задовольнив клопотання прокурора про відсторонення голови Тернопільської облради Михайла Головка.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

“Під час судового засідання 17 липня ВАКС не задовольнив клопотання прокурора САП про відсторонення голови Тернопільської облради”, - сказала вона.

За словами Постолюк, прокуратура подаватиме апеляцію.

Читайте також: Справа про хабарі: САП оскаржила запобіжні заходи трьом тернопільським чиновникам

Як повідомлялося, 26 червня голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу.

28 червня голова Тернопілсьської ОВА вийшов з-під варти під заставу і згодом повернувся до виконання посадових обов'язків.

Прокурор САП 4 липня подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційні скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови ОВА обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави.

Прокурор не погоджується з розміром застави, визначеним слідчим суддею, та в суді апеляційної інстанції, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради, 10 млн грн – для першого заступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – для іншого заступника.

Фото: Суспільне. Тернопіль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-