Затриманим на хабарі голові Тернопільської облради та заступникам очільника ОВА оголосили підозру

Затриманим на хабарі голові Тернопільської облради та заступникам очільника ОВА оголосили підозру

Укрінформ
Голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам очільника Тернопільської обласної військової адміністрації оголосили підозру за вимагання у підприємця-волонтера хабаря в розмірі близько 2,4 млн грн.

Про це Національне антикорупційне бюро України повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ.

“26 червня НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації, які вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів”, - йдеться в повідомленні.

За даними НАБУ, за ці кошти посадовці також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Читайте також: НАБУ завершило слідство у справі голови Держлісагентства часів Януковича

Як повідомлялося, вранці 26 червня у НАБУ заявили про затримання голови Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА. Тоді в Бюро інформували, що посадовці, за даними слідства, вимагали у власника підприємства 1,8 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

Голову Тернопільської облради та двох заступників голови ОВА затримали «на гарячому» після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн.

Читайте також: Кривонос припускає, що НАБУ витребує справу «яєць по 17 гривень»

Як відомо, Тернопільську облраду очолює Михайло Головко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-