Кривонос припускає, що НАБУ витребує справу «яєць по 17 гривень»

Кривонос припускає, що НАБУ витребує справу «яєць по 17 гривень»

Ексклюзив
Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос допускає, що може витребувати справу “яєць по 17 грн”, яка перебуває у провадженні ДБР, якщо будуть виявлені "цікаві для бюро докази".

Про це він сказав у інтерв’ю Укрінформу.

“Матеріали цієї справи не витребовувалися, оскільки ст.114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період - ред.) нам не підслідна. При цьому детективи НАБУ ознайомлювалися з матеріалами цього кейсу, тому що там могла бути інформація, яка могла нам знадобитися під час розслідування власних справ”, - сказав він, відповідаючи на запитання щодо ймовірності створення спільної слідчої групи ДБР і НАБУ у цій справі.

При цьому він не виключив, що у результаті слідчих дій по цій справі можуть бути здобуті цікаві для бюро докази.

Читайте також: Кривонос сказав, які злочини будуть у пріоритеті НАБУ

“У подальшому я можу своїм рішенням у погодженні з прокурором витребувати цю справу до НАБУ”, - зауважив Кривонос.

Як повідомляв Укінформ, видання “Дзеркало тижня” опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг з харчування для військових у контракті Міністерства оборони перевищують роздрібні у два-три рази.

Читайте також: Кривонос розповів про слідство НАБУ у справі «Великого будівництва»

Невдовзі заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, написав заяву про звільнення. 24 січня Кабмін звільнив його з посади заступника міністра оборони.

У Державному бюро розслідувань проводять розслідування за фактом оборудок посадовців міністерства і приватних підприємств під час закупівель для військовослужбовців.

1 лютого ДБР повідомило про підозру Шаповалову за незаконні дії, внаслідок яких окремі підрозділи Збройних сил не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд грн. Йому інкримінують лобіювання укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб ЗСУ неналежної якості.

2 лютого Печерський райсуд столиці обрав ексзаступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 402 млн 600 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-