Десятирічна японська волонтерка відвідала Миколаїв, аби зібрати дитячі історії про війну

Десятирічна японська волонтерка відвідала Миколаїв, аби зібрати дитячі історії про війну

Фото
Укрінформ
Миколаїв у межах проєкту «Дитячий погляд на не дитячу війну» відвідала 10-річна волонтерка Міраі Шіраіші з Японії. Мета проєкту – зібрати історії дітей, які пізнали жахи війни.

Про це у Фейсбуці повідомляє Миколаївська ОДА, передає Укрінформ.

«… у Миколаїв, разом із супроводжуючою делегацією, прибула 10-річна волонтерка з Японії Міраі Шіраіші в межах проєкту «Дитячий погляд на не дитячу війну». Метою проєкту є збір історій дітей, які в своєму віці пізнали всі жахи війни: вимушені були покинути свої домівки, стали сиротами, зазнали фізичних та психологічних травм», - повідомили в Миколаївській ОВА.

За їхньою інформацією, у Миколаєві дівчинка, разом із делегацією, відвідала зруйновані російськими окупантами об‘єкти інфраструктури міста, зокрема ліцей ім. Миколи Аркаса та будівлю Миколаївської ОВА. Також гості оглянули мурал, створений неподалік зруйнованого росіянами будинку, в якому загинув маленький хлопчик.

Читайте також: Японія збільшила кількість співробітників посольства в Україні

У парку розваг дитячого містечка «Казка» Міраі поспілкувалася з дітьми-сиротами і позбавленими батьківського піклування. «Діти поділилися своїми особистими історіями про те, як почався їх ранок 24 лютого та що встигли пережити за весь період війни. Своєю чергою, Міраі наголосила, що зробить все можливе, аби привернути якомога більше уваги до того, що відбувається в Україні», - додають у Миколаївській ОДА.

Тут зауважили, що свої подяку і захоплення дівчинці висловив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Відомо, що Міраі разом з дітьми весело провели час на атракціонах. Наприкінці візиту дівчинка завітала до Миколаївського зоопарку, який теж раніше атакували російські ракети.

Читайте також: Японія і ПРООН передали піротехнікам ДСНС 14 спеціалізованих автомобілів

Як повідомляв Укрінформ, за даними Офісу генерального прокурора російські загарбники за 500 днів повномасштабного вторгнення вбили в Україні 494 дитини та ще 1051 дитині завдали поранень.

Фото: Миколаївська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-