Росія вдарила по Первомайському ракетою «Іскандер-К» - Ігнат

Росія вдарила по Первомайському ракетою «Іскандер-К» - Ігнат

Укрінформ
Росія застосувала по Первомайському ракету "Іскандер-К".

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник командування Повітряних Сил Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Те, що сталося в Первомайському на Харківщині, це черговий терористичний акт Росії. За тими даними, що я маю, це Іскандер типу К. Це не балістична, а крилата ракета. Так само, як і Іскандер-М, стартує з наземної установки, прихованої позиції, і дуже короткий час, як у Іскандер-М, так і у Іскандер-К, від старту до прильоту. Саме тому і є ця зброя небезпечною, тим більше на прифронтових територіях, де ворог може розмістити їх близько і завдати удару по населених пунктах", - сказав Ігнат.

Він зауважив, що ворог наразі застосовує усе наявне у нього озброєння - ракети С-300, керовані авіабомби, БПЛА типу Shahed.

Читайте також: Удар по Первомайському: у спецпідрозділі Kraken пов'язують обстріл із похороном побратима

Зокрема, Shahed по Сумщині, Харківщині, Чернігівщині, Полтавщині запускають з Брянської області Росії, їх швидкість - близько150 км на годину. За словами речника, крилаті ракети долітають за годину-півтори, "Калібри" з Чорного моря - пів години.

Саме тому влада і звертається до всіх, хто має можливість із зони небезпеки переміститися.

Як повідомляв Укрінформ, близько 13:35 4 липня росіяни обстріляли місто Первомайський. Кількість поранених, за останніми даними, зросла до 43. У місті пошкоджено скління, балкони та двері дев’яти багатоповерхових будинків. Окрім того, згоріло чотири автомобілі, а також один автомобіль пошкоджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-